45 % Økologi på Roskildefestival – og tonsvis af svineri

Alt imens tonsvis af affald blev efterladt på pladsen (billedet er tyvstjålet og ikke nødvendigvis fra 2015)

Jeg er rigtig i det “muntre hjørne” nu:-)

I Jyllands-Posten den 4. juli kunne jeg læse, at 45 % af maden på Roskilde Festival skal være økologisk – og at målet er 90 % om to år.

Det er jo fantastisk, at nogle fantaster går så meget op i at forsyne gæsterne med økologi og dumsmart argumentation herfor, alt imens pladsen efterfølgende ligger hen som et bombenedslag af affald!

Den dumsmarte og markedsføringsstunt-agtige argumentation fra den madansvarlige er:

“Vi er så stor en festival, og der er simpelthen så mange tons mad, der kommer igennem her. Det er en kæmpe miljøpåvirkning i sidste ende og derfor synes vi, at vi har et kæmpestort ansvar”.

Jo, det lyder s’gu godt, omend lidt “københavnsk” i sin udformning. Sikke en omgang øregas og i forbindelse med emnet, fristes man til at bruge udtrykket “Garbage” (affald på engelsk)!

Festivallen North Side havde samme populistiske tidsånds-budskab – men i hvert fald på Roskilde er der ligesom ikke sammenhæng i tingene. Når nu I har lært gæsterne at rydde op efter sig (og ikke efterlade noget enhver bonde og naturelsker iøvrigt vil græmme sig over), så kør I bare frem med det økologiske syretrip. Indtil da, synes jeg det er lidt fladt…..

Iøvrigt tillykke til L&F, som jeg ofte revser for at være nogle dårlige marketingfolk. “Pis der bliver til øl” kampagnen var dæl’me godt kørt. Respekt for den (fremtiden er ikke så sort, ha-ha). 

Please like & share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *