Interessante dispensationer og afslag fra NaturErhverv

Embedsmændene har ikke opdaget, at den nye fødevareminister har slået lidt mere forsonlige toner an i regeljunglen og administrationen af disse. ”SEGES” (Landmændenes fælles rådgivning) bøjer sig endda i støvet uden væsentlig protest!

I forrige blog-indlæg gjorde jeg mig sjov over Fødevarestyrelsens afslag af at køre et forsøg med søstjernemel som proteinkilde (læs selv). I samme forbindelse nævnte jeg, at styrelserne ellers i andre tilfælde ikke holder sig tilbage med dispensationer – således fik økologerne i dag forlænget den uøkologiske regel med, at de kan fortsætte med en procentdel uøkologisk foder og en stor mængde uøkologisk (70 N) husdyrgødning, hvis de – som det står angivet – mangler det..

MANGLER DET!!!!!! Sågú mangler de det!!!!

Det er jo fedt, at man sådan kan fortsætte det store økobedrag (hårde ord af en som jo faktisk går ind for 100 % økologi i det omfang markedet kan bære af egen vilje og købetrang).

Men bedraget vokser jo – der burde faktisk udsendes en pressemeddelelse til at de økologiske forbrugere (bedst udsendt af ”I love Øko” under Økologisk Landsforening) om at forbrugerne nu kan se frem til fortsat at skulle spise halvøkologisk til halvøkologisk Coop-pris, da det endnu engang har vist sig at økobalancen ikke er tilstede og ikke ser ud til at kunne skabes (jo, det kan den, men så bliver det under helt andre betingelser og til helt andre priser!)

Nå, men NaturErhverv har som skrevet står uden at blinke tildelt de sidste hellige endnu en dispensation.

Anderledes så det ud, da de stakkels majsbønder inderligt bad om at få en udsættelse af kravet om sådato for MFO (MiljøFokusOmråde!) græsudlæg i majsen (da vejret ikke har gjort det muligt at holde datoen).

Men nej, den gik ikke, da der iflg. NaturErhverv ”ikke var tale om en naturkatastrofe”. Hold nu kæft (undskyld mit sprog). Sikke en omgang teoretisk embedsmandsvrøvl. Spænd hjælmen og kom ud over rampen…

Nu kan de formastelige se frem til en bøde af kontrollanterne, hvis de indfinder sig – alt imens stanken af konventionel gylle breder sig fra økonaboens mark. Det er da paradoksalt, ikke?

MEN VED I, HVAD DET VÆRSTE ER? Det er dæl’me, at slapsvansene i SEGES blot kommenterer det som ærgerligt og beklageligt. Nu mener jeg ikke at en traktordemonstration eller lignende er vejen frem, men man må da håbe at M. Merrild og Co. har sendt en hilsen til Eva Kjær i samme forbindelse.

Det er jo ikke miljøskadeligt at flytte en dato for græs-isåning med en uge eller 14 dage. Det er vold på demokratiet, ikke at gøre det.

Please like & share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *