De ”danske EU” folk drak gravøl!

Det her blogindlæg er kategoriseret under ”Det muntre hjørne”,

men kunne godt have tiltusket sig en plads under ”Det alvorlige hjørne”. Men jeg er i godt humør i dag, så vi tager det det alvorlige med humor. Har jeg mere skrivekrampe, kommer jeg måske tilbage til, hvorfor jeg er i så forbandet godt humør i dag 🙂

Tilbage til overskriften, som jeg læste i JP den 21. juni.

Det var Philip Rye, rådgiver i politisk kommunikation i Bruxelles, som i et indlæg delte sine holdninger ud.

Kort fortalt, så var budskabet at ”flertallet af danskere, der bor i Bruxelles, arbejder enten for eller med EU” og at drivkraften for disse mennesker er ”visionen om et stærkt og forenet Europa”.

Det tror jeg faktisk også på – problemet er bare iflg. Philip, at embedsværket ”Den Permanente Danske Repræsentation i Bruxelles” (hvis man tænker sig at DF kommer i regering), ville skulle arbejde direkte for en minisker med en erklæret EU skeptisk holdning. ”Når da”, for at bruge Helle Thornings ordvalg, da hun hånede Lars Løkke i en debat – hvor synd….

Angiveligt endte embedsværket med at drikke gravøl oven på denne traumatiske valgaften!

Jeg er en (til tider) EU skeptisk EU tilhænger, men jeg må alligevel minde Philip om, at embedsværk (mænd) ikke arbejder for dem selv, men for politikerne og i sidste ende borgerne. Det er ligesom en konsekvens af vores demokratiske system. Der er tydeligvis mange andre eksempler på at embedsmænd (fx Natur- og Miljøstyrelsen) helt har misforstået dette, men sådan er det altså.

Så, skål dernede Philip – når du og de andre gravølsdrikkende embedsmænd og kommunikationsrådgivere er blevet ædru og færdig med at hælde vand ud af ørene, så tænk jer lige om!

 

Please like & share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *