Røde ører!

Røde ører er blandt andet noget man kan få, hvis man skammer sig lidt

Og jeg skammer mig faktisk lidt….

Den 1.6 skrev jeg under kategorien “Sure opstød” et indlæg, som blandt andet omhandlede syge folkeskolelærere (angiveligt afledt af deres modstand mod skolereformen).

Forleden dag, sad jeg så ved siden af en lærer – en af de ellers motiverede slags – men motivationen var svundet. Og nu kommer vi til de røde ører:

“Ind i mellem kan man blive noget mere nuanceret af at lytte til den anden side – i stedet for blot at udtale sig ud fra noget man kun har fra medierne”

Det var en meget interessant samtale (synes jeg i det mindste), hvor der blev argumenteret sagligt og blandt andet givet nogle helt konkrete eksempler på, hvor stift og umuligt et system skolereformen har resulteret i. Jeg skal ikke gå i detaljer, da vi var langt omkring, men som sagt fik jeg et mere nuanceret billede. Min argument er ikke, at min sidemand M/K nødvendigvis bare har ret i alt, men man må erkende sin egen uvidenhed, når man taler med en, som sidder i suppegryden.

Jeg lod også mærke til en anden bemærkning i forbindelse med vores snak og det var: “Jeg er dødtræt af at høre alle mulige udtale sig om sygefravær (som vist ikke var helt reelt i medierne) og jeg ved ikke hvad – folk som ikke ved en skid om, hvad der foregår i folkeskolen”

Den bemærkning har jeg som Agerbonde stor sympati for – det kender vi alt for godt, når diverse udenforstående ubehjælpeligt udtaler sig om dette og hint i forbindelse med landbrug.

Man får da også den tanke, at politikerne også burde have mindst lige så røde ører som jeg – der blev ikke lyttet ret seriøst til hinanden under valgkampen – selv om der også var små lyspunkter, hvor politikere faktisk sagde, at man fx nok skulle lytte/tale med de involverede parter – altså dem der arbejder med det i praksis.

Det kunne gå så galt, at der kom noget konstruktivt ud af det…..

Please like & share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *